You are hereZboruri ieftine catre Germania

Zboruri ieftine catre Germania


By Hotfly.ro - Posted on 20 February 2009

Ghidul zborurilor low-cost spre orasele din Germania.

Acest articol se adreseaza doritorilor de zboruri ieftine spre Germania. Alegeti rutele dorite de mai jos:

Zboruri din Bucuresti spre Berlin
Zboruri din Bucuresti spre Dortmund
Zboruri din Bucuresti spre Stuttgart
Zboruri din Bucuresti spre Koln (Cologne) / Bonn
Zboruri din Bucuresti spre Frankfurt
Zboruri din Bucuresti spre Munchen
Zboruri din Bucuresti spre alte orase
Zboruri din Cluj
Zboruri din Timisoara
Zboruri din Sibiu
Zboruri din Constanta

Desi o destinatie turistica mai putin cautata, Germania este vizitata de un procent mare de romani din diverse motive.

Multi s-au stabilit acolo de ani de zile, unii au afaceri acolo sau merg la cumparaturi in orasele mari ale Germaniei, altii viziteaza rude, prieteni. Deasemeni, sunt foarte multi cetateni germani (sau romani de etnie germana) care s-au nascut, au locuit, au studiat in Transilvania si Banat si care inca si-au pastrat legaturile cu Romania.

Zboruri din Bucuresti

Din Bucuresti avem o oferta moderata de zboruri catre Germania, vom aborda in acest articol atat zborurile low-cost cat si zborurile efectuate de operatorii traditionali carora le vom acorda atentie atat cat este necesar, in functie de masura preturilor :).
Din Bucuresti se poate zbura spre urmatoarele destinatii din Germania: Dortmund, Berlin, Stuttgart, Koln (Cologne/Bonn), Munchen, Frankfurt, Dusseldorf. Se mai poate ajunge relativ usor, prin zbor cu escala si la Hamburg, Zweibrucken, Bremen, Nurnberg, Dresda sau Leipzig sau in Elvetia la Zurich.

Nu uitati de regula de aur la rezervarile de bilete de avion: cu cat mai devreme, cu atat preturile sunt mai atractive. Regula care, ca orice regula, are si exceptii, pot aparea oferte ulterior care sa umileasca ofertele precedente. Piata biletelor de avion este o piata...ca oricare alta.

Zboruri din Bucuresti catre Berlin

Pe ruta Bucuresti - Berlin avem cateva variante, iar cel mai important operator low-cost este Germanwings care zboara pe aeroportul Berlin Schonefeld. Germanwings opereaza 2 zboruri/week in (miercuri si sambata), care sunt suplimentate de zboruri Germanwings cu escala la Stuttgart sau Cologne dar cu orare destul de bune. Orele de zbor difera, in special cele din weekend sunt diferite de cele din timpul saptamanii, dar sunt orare rezonabile care ofera posibilitatea de a face legaturi mai departe.
In completare BlueAir zboara tot de pe Bucuresti Baneasa pe aeroportul Berlin Tegel. Din Aprilie 2009 zboara cu o frecventa de 3 zboruri/week (momentan doar 2 zboruri/week), luni, miercuri si vineri dimineata.
De mentionat faptul ca nici Tarom si nici Lufthansa nu au zboruri directe Bucuresti - Berlin.

Zboruri din Bucuresti catre Dortmund

Pe ruta Bucuresti - Dormund avem un singur operator low-cost, dar unul bun, care este Wizzair . Zboara cu o frecventa de 4 zboruri/week de pe Bucuresti Baneasa dupa-amiaza, din doua in doua zile: luni, miercuri, vineri si duminica.
Nu ezitati sa folositi Wizzair, au servicii bune la preturi foarte bune, pe aceasta ruta putand fi gasite bilete de avion incepand cu 59 RON pe segment. Consultati oferta lor urmarind www.Hotfly.ro sau aici.

Zboruri din Bucuresti catre Stuttgart

Pentru Stuttgart gasim aceeasi protagonisti de pe ruta Bucuresti - Berlin, si anume Germanwings si Blueair.
Germanwings zboara de 3 ori pe saptamana. Pana in Martie 2009 in zilele marti, joi si sambata dupa-amiaza, iar incepand cu Aprilie 2009 miercuri, vineri si duminica. Preturile biletelor de avion Germanwings scad in perioadele de oferte pana la 19 Euro pe segment.
Zborurile Blueair au o frecventa 4 zboruri/week marti, miercuri, vineri si inca o data in weekend, depinzand de perioada.
Pe aceasta ruta ar mai fi prezent si Carpatair care zboara de pe Otopeni, cu escala la Timisoara, dar preturile lor nu sunt la un nivel care sa merite atentie.

Zboruri din Bucuresti spre Koln (Cologne) / Bonn

Din nou pe aceasta ruta avem Germanwings si Blueair. Germanwings zboara de 3 ori pe saptamana ca si pe ruta Bucuresti - Stuttgart: pana in Martie 2009 in zilele marti, joi si sambata dupa-amiaza, iar incepand cu Aprilie 2009 miercuri, vineri si duminica.
BlueAir zboara tot de 3 ori pe saptamana dar, atentie, doua din zboruri cu escala la Sibiu. Incepand cu Aprilie 2009 va fi un singur zbor direct pe saptamana si acesta duminica.

Zboruri din Bucuresti spre Frankfurt

Din pacate, operatori low-cost pe aceasta ruta nu sunt. Dar Frankfurt, fiind unul din cele mai mari noduri aeriene din Europa, se bucura de o oferta bogata din partea companiilor traditionale de linie, si in special Tarom (1 zbor/zi) si Lufthansa (3 zboruri/zi). Se pot achizitiona bilete Lufthansa chiar incepand cu 99 Euro dus-intors (rar!!), mai ales in perioada iarna-primavara. Si Tarom ne amageste uneori cu preturi ce scad usor sub 200 Euro dus-intors, dar asta se intampla rar.
Mai pot fi experimentate combinatii "traznite" cu alti operatori low-cost folosind zboruri combinate, profitand de faptul ca Ryanair are hub pe aeroportul Frankfurt Hahn (cam la 100km de orasul Frankfurt pe Main) si deci multe zboruri catre alte orase din Europa cu care se pot face conexiuni din Bucuresti prin alti operatori low-cost: Wizzair, Tuifly, Condor, Myair, Airlingus sau Easyjet. Ar trebui sa curga pagini intregi ca sa acoperim toate combinatiile, asadar va invit sa postati comentarii mai jos cu alte idei si solutii.

Zboruri din Bucuresti spre Munchen

Aceeasi poveste ca si pe ruta discutata mai sus, Bucuresti - Frankfurt, un plus fiind Carpatair cu zbor cu escala la Timisoara. Aeroportul din Munchen este monopol Lufthansa, este un aeroport scump, cu taxe mari si greu accesibil operatorilor low-cost. Doar partenerii Lufthansa, Condor si Tuifly, au reusit sa se impuna aici, dar din pacate acestia nu au zboruri catre Bucuresti. Tarom are o frecventa de 10 zboruri pe saptamana (dar vor reduce la 7 zb. in programul de vara), iar Lufthansa de 4 zboruri pe zi, ambele cu preturi usor mai mari comparand cu ruta Frankfurt. UPDATE (Aprilie 2009): vezi noile oferte si preturi Lufthansa si Tarom mai jos in Comments.
O optiune deloc de neglijat ar fi cu Wizzair ruta Bucuresti - Dortmund datorita pretului mic si avand 4 zb./week, iar din Dortmund cu Air Berlin sau Germanwings spre Munchen (optiune valabila si catre alte destinatii).
O alta varianta ar fi Skyeurope care zboara de pe Baneasa pe Viena de doua ori pe zi, unde pot fi gasite oferte care sa compenseze distanta de 500 km pe autostrada dintre Viena si Munchen (depinde de la caz la caz, grup de 3-4 persoane pot inchiria masina in Viena), ori cu trenul (vezi www.bahn.de) sau chiar un zbor suplimentar Viena - Munchen.

Zboruri din Bucuresti catre alte orase

Asa cum am amintit mai sus se pot folosi zboruri combinate din Bucuresti catre alte orase din Germania ca de exemplu Hamburg, Zweibrucken, Bremen, Nurnberg, Dresda, Leipzig sau chiar in Elvetia la Zürich sau Salzburg in Austria. Pe teritoriul Germaniei multe zboruri low-cost sunt operate de Germanwings, Air Berlin, Tuifly, ca sa mentionez doar pe cei mai solizi.
Lufthansa opereaza zboruri directe din Bucuresti la Dusseldorf de 13 ori pe saptamana.

Zboruri din alte orase din Romania spre Germania

Se mai poate ajunge in Germania din alte 3 orase din Romania (Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu) cu zbor direct. Din Constanta doar cu escala din pacate.

Zboruri din Cluj

Wizzair zboara pe ruta Cluj - Dortmund cu 3 zb./week, dimineata, in zilele marti, joi si sambata, tarifele fiind simtitor mai mari in comparatie cu ruta Bucuresti - Dortmund.
Tarom opereaza zboruri directe la Frankfurt de 4 ori pe saptamana.
Cluj - Frankfurt Hahn ar fi posibil cu escala la Milano in felul urmator: Cluj-Napoca (CLJ)- Milano Bergamo (BGY) cu Wizzair si apoi Frankfurt Hahn (HHN) cu Ryanair, un dezavantaj ar fi ora tarzie la destinatie.

Zboruri din Timisoara

Wizzair zboara pe ruta Timisoara - Dortmund cu 3 zb./week, dimineata, in zilele marti, joi si sambata, tarifele fiind simtitor mai mari in comparatie cu ruta Bucuresti - Dortmund, dar parca mai mici decat cele din Cluj. Oricum, Wizzair este un operator curajos, printre putinii care au reusit sa patrunda si sa reziste in Germania.
Carpatair opereaza zboruri directe din Timisoara spre Dusseldorf (4 zb./week), Stuttgart (4 zb./week) si München (zilnic), detalii despre preturi si orar pe pagina lor.
Ca si in cazul Clujului, Timisoara - Frankfurt Hahn este posibil cu escala la Milano in felul urmator: Timişoara (TSR) - Milano Bergamo (BGY) cu Wizzair si apoi Frankfurt Hahn (HHN) cu Ryanair, cele 9 ore dintre cele doua zboruri ar putea constitui un dezavantaj (sau avantaj vizitand Bergamo).

Zboruri din Sibiu

BlueAir ofera zboruri pe rutele Sibiu - Stuttgart (4 zb./week) si Sibiu - Cologne (2 zb./week). In caz ca gasiti oferte bune la BlueAir, folositi aceste rute.

Zboruri din Constanta

Carpatair opereaza zboruri din Constanta cu escala la Timisoara spre München (3 zb./week), Stuttgart (doar sambata) si Dusseldorf (la fel, sambata), detalii despre preturi si orar pe pagina lor.
O alta varianta de pe Kogalniceanu ar fi Ryanair spre Frankfurt Hahn, prin Italia, Pisa (Constanta (CND) - Pisa (Florence) (PSA) -miercuri si duminica- sau Constanta (CND) - Bologna G Marconi Airport (BLQ), miercuri sau duminica incepand cu Aprilie 2009). Este o varianta mai complicata dar poate fi extrem de ieftina in anumite conditii, mai ales ca Ryanair are oferte foarte bune de bilete de avion.
Se mai pot gasi combinatii de zbor din Constanta catre Koln sau Stuttgart prin Pisa, tot cu Ryanair.


Orice comentariu, sugestie sau parere este bine venita. Comentariile anonime sunt permise, dar vor fi moderate.
Toate drepturile rezervate.
Copyright © 2009 Hotfly.ro

zboara de la bucuresti la berlin cu 100 euro in 2012
detalii pe http://www.germanwings.com/en/

Dupa Lufthansa, care a redus preturile semnificativ pe acest segment (99 Euro dus-intors, cu taxe), iata ca si Tarom are oferte greu de imaginat anul trecut. Preturi de 92 Euro dus-intors cu taxe incluse, in ambele directii MUC - OTP sau OTP - MUC.

De altfel, incepand cu 11-Mai-2009, Tarom mai introduce un zbor dimineata devreme folosind o aeronava Aerospatiale-Alenia ATR 72 achizitionata de curand:
Departure: 06:45 Bucharest, Romania - Otopeni
Arrival: 09:35 Munich, Germany - Munich
Atentie: cu escala la Sibiu!

Tineti-o tot asa baieti!

asta da veste buna :D

Oferta de la Germanwings pentru Octombrie 2009 - Martie 2010 pentru zboruri la pretul incepand cu 19 Euro pe segment cu tot cu taxe, in anumite date.
Am gasit bilete de avion la acest pret pe zborurile:
Bucuresti - Stuttgart
Bucuresti - Berlin
Bucuresti - Koln

Oferta este valabila pana pe data de 11 Aprilie 2009!

Mai multe detalii puteti afla folosind motorul de cautare din dreapta, sau direct pe siteul http://www.germanwings.com/

Lufthansa are vanzare de bilete la super preturi petru tot anul 2009, interesant pentru segmentele Bucuresti - Munchen resptectiv Frankfurt si Dusseldorf.
Oferta este valabila probabil doar astazi 22-Mar-2009.

Detalii la www.lufthansa.com

Oferta se prezinta in felul urmator:

München - Bucuresti: 99 E dus-intors, pe o perioada destul de lunga ( mai-sept )aproape la toate zborurile.

Bucuresti - Munchen: 155 E dus-intors doar pe un nr mic de zboruri (iunie si sept), 210 E dus-intors (iul-aug)

Frankfurt - Bucuresti: 109 E dus-intors, pe un nr mic de zboruri, ceva mai multe in septembrie

Bucuresti - Frankfurt: 99 E dus-intors pt o perioada destul de lunga, in special aug si sept

Dusseldorf - Bucuresti: 99 E dus-intors 99 E (iun si cateva in aug-sep), 166 E (iul),

Bucuresti - Dusseldorf: 99 E pe un nr mic de zboruri (iun), 163 E pe un nr limitat de zboruri (iul)

Oferta Lufthansa pare sa continue, sa speram cat mai mult timp, inca sunt disponibile multe bilete la 99 Euro pe rutele amintite mai sus.
Referinta: http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/specials?l=en&cid=18002

Tarom se pare ca sunt nevoiti sa faca ceva si asteptam oferte bune si de la ei!

Oferta de la Germanwings in mai si iunie pentru zboruri la pretul de 100 Euro dus-intors cu tot cu taxe, in anumite date.
Am gasit bilete de avion la acest pret pe rutele
Bucuresti - Stuttgart
Bucuresti - Berlin
Bucuresti - Koln
Mai multe detalii puteti afla folosind motorul de cautare din dreapta, sau direct pe siteul http://www.germanwings.com/

Am gasit in oferta de la Germanwings in luna mai cateva zboruri la pretul acesta. Mai multe detalii puteti afla folosind motorul de cautare din dreapta, sau direct pe siteul http://www.germanwings.com/

Pe rutele Bucuresti-Dortmund precum si Dortmund-Bucuresti se pot cumpara bilete de avion cu 39 RON cu toate taxele incluse pana la jumatatea lui iunie. Si ruta Cluj-Dortmund este ieftina, se pot gasi bilete cu 39, 59 sau 79 RON. Din Timisoara insa pretul este de ...19 RON. Si Dortmund-Timisoara are un pret excelent !Flight Status

Distance Calculator

Flight Memory

Regimul de vize

Recent comments

Search